Ambacht & emotie

 

Slagerij Vrijenhoek opende zijn deuren in 1880. Ondanks moeilijke jaren wist de familie Vrijenhoek van de zaak een succesvolle paardenslagerij te maken. De zaak was gevestigd in de Schedeldoekshaven in Den Haag en genoot faam in de hele regio. De zaak kocht al het vlees veelal vanuit Delft zelf in en slachtte het ook zelf. Het kwam voor dat de familie Vrijenhoek 14 paarden in de week verkocht.

In 1934 is de zaak verhuisd naar de Herenstraat in Oud Rijswijk (nabij Den Haag). Slagerij Vrijenhoek zit tot op heden nog steeds op deze locatie. In 1974 hebben Dick Vrijenhoek en zijn vrouw Gerda de zaak overgenomen en het Speciaalslagerij Vrijenhoek genoemd. Dick heeft slagerij Vrijenhoek uitgebouwd van paardenslagerij tot specialiteitenslagerij waar men vanuit het hele land naartoe komt voor kwaliteit en kennis. De slagerij is internationaal bekroond voor diverse ambachtelijke producten.

 

In 1995 is Job Vrijenhoek in de slagerij komen te werken. In 2000 is Job begonnen met het aanleveren van barbecues. In het begin waren dit kleine feestjes voor vrienden en kennissen. Later groeide dit uit tot een zelfstandig bedrijf. De laatste jaren staan vooral in het teken van kwaliteit,chacuterie en worstmaken. Tegenwoordig zijn barbecue producten vrij eenvoudig te verkrijgen. Barbecue Job kiest daarom voor ambachtelijke eerlijke producten die niet iedere grote keten veroorloven. De kracht van barbecue Job zit hem de laatste jaren vooral in een sterk en ambachtelijk team en korte lijnen met veelal regionale toeleveranciers.

Door het bereiden van de vele barbecues is de focus op charcurterie komen te liggen. Worstmaken is charcuterie en wij nemen deze kunstvorm van het maken van vleesproducten erg serieus. Onze visie is dat we men graag uitleggen waar vlees vandaan komt en dat je het altijd moet respecteren. Onze aanpak werpt zijn vruchten af. Ondanks de krimpende markt van afgelopen jaren krijgen wij steeds meer en tevens tevreden klanten uit heel Nederland.